Priester vindt moord op vrouwen 'eigen schuld'

Een Italiaanse priester heeft in zijn kerstboodschap een knap staaltje christelijke naastenliefde tentoongespreid. Dit keer waren het geen homoseksuelen, atheïsten, joden of kinderen die hun slachtofferschap verdienden, maar vermoorde vrouwen. De priester verkondigde dat de 118 vrouwen die dit jaar in Italië omkwamen bij huiselijk geweld dit aan zichzelf te danken hadden.

Volgens priester Piero Corsi verdienden de vrouwen hun dood omdat ze onfatsoenlijke kleding droegen, hun kinderen alleen thuis lieten of koude of slechte maaltijden serveerden. De priester ziet in dat soort zaken een legitimering voor moord, want: “Vrouwen halen het slechtste van het mannelijke instinct naar boven, en dat leidt tot geweld en seksueel misbruik. Ze zouden zichzelf eens serieus moeten afvragen: hebben we hier misschien om gevraagd?

De lokale bisschop vindt de kerstboodschap te ver gaan en heeft de priester bevolen om het manifest waarin de kerstboodschap te lezen is te verwijderen uit de kerk. De priester heeft daaraan inmiddels gehoor gegeven. Daarnaast heeft hij zijn verontschuldigingen aangeboden en ontslag genomen.