Tattookiller Evert S. overgedragen aan Nederland

De 31-jarige tattookiller Evert S. is maandag door de Belgische autoriteiten overgedragen aan Nederland. Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. S. werd in juli veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor een poging tot moord. Hij was voortvluchtig, maar werd in november in Brussel opgepakt.

De moordpoging op Marlon Dalfour waarvoor S. en drie andere tattookillers werden veroordeeld vond plaats in augustus 2009. Dalfour werd in Amsterdam achter het stuur van zijn auto vanuit een andere auto onder vuur genomen met een automatisch wapen. Hij raakte bij de aanslag zwaargewond.

De drie andere tattookillers - Jeroen S. en de broers Cor en Brian P. - kregen voor hun betrokkenheid twaalf jaar cel. Alle vier worden ze ook verdacht van de moord op Onno Kuut, die dezelfde tekens op zijn rug had als zijzelf. Zijn lichaam werd in maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Hij bleek met geweld om het leven te zijn gebracht.

Het onderzoek naar de moord op Kuut loopt nog. De drie tattookillers die al vastzaten voor de moordpoging op Dalfour werden hiervoor in hun cel aangehouden. De vier worden ook in verband gebracht met twee andere moorden uit 2009. Het onderzoek naar de 30-jarige Boneka Belsereng en de 33-jarige Yassin Chakor loopt eveneens nog.