Man dreigt flatwoning op te blazen

Een man in Breda dreigt zijn woning op te blazen. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

De man heeft een conflict over de huur van het huis. De woning is onbewoonbaar verklaard en de man moest maandag beslissen of hij het huis ging verlaten, vertelde een politiewoordvoerder.

De man kon in de buurt worden aangehouden. Omdat buurtbewoners hadden gezien dat hij gasflessen naar binnen droeg, werden acht huizen in de buurt uit voorzorg ontruimd. De politie en brandweer kijken nu of de woning veilig is.

Update 14.21 uur

De 41-jarige bewoner van het huis aan de Roggeveenstraat in Breda is maandag aangehouden. De man had met de woningcorporatie een conflict over de huur van het huis. Woningcorporatie WonenBreburg vertelde maandag dat de man voor overlast zorgt en daarom moet vertrekken. Maandagochtend zei de Bredanaar aan een buurman dat hij de flatwoning zou opblazen. De gealarmeerde huismeester waarschuwde de politie.

De man kon in de buurt worden aangehouden. Omdat buurtbewoners hadden gezien dat hij gasflessen naar binnen droeg, werden acht huizen in de buurt uit voorzorg ontruimd. De brandweer vond een afgesloten gasfles in de woning. Gas werd niet gemeten waarna de ontruiming werd opgeheven. Het huis was wel vernield, aldus de politie. De corporatie belooft dat de man niet terugkeert in het huis omdat hij de huuropzegging heeft getekend en de sleutels heeft ingeleverd. In tegenstelling tot eerdere berichten is er geen huurachterstand.