Zes gewonden door vuurwerkbom bij voetbalduel

Zes mensen zijn vrijdagavond gewond geraakt toen tijdens de voetbalwedstrijd tussen Fortuna Sittard en MVV een zware vuurwerkbom werd afgestoken op de tribune. De vermoedelijke dader, een 22-jarige man uit Sittard, is aangehouden. Dat meldt de politie.

Een 25-jarige vrouw liep een lange diepe snijwond op doordat een hardplastic stoeltje uit elkaar werd gereten. Een scherf boorde zich in haar onderbeen. Vijf anderen liepen gehoorschade op. Een man hield aan de harde klap een gaatje in zijn trommelvlies over.

De bom werd tijdens de aftrap tot ontploffing gebracht. Met behulp van omstanders kon de verdachte worden gepakt. Hij bleek diverse verdovende middelen en vuurwerk op zak te hebben.

Rondom het Eerste Divisieduel werden nog eens zes andere Fortuna-supporters opgepakt voor onder meer mishandeling, openbare dronkenschap, belediging en opruiing. Ze hebben allen een stadionverbod en boetes gekregen variërend tussen de tweehonderd en vierhonderd euro. Twee moeten zich later nog verantwoorden voor de rechter.