FOK! wat een weer...Enkele winterse buien

Goedemorgen! Gisteren vielen er vooral in het noorden van het land sneeuwbuien en dat leverde op sommige plaatsen een sneeuwdekje op van een paar centimeter. Elders in het land waren de buien wat lichter van aard en langs de kust kwam ook regen voor. Vandaag hebben we eigenlijk hetzelfde weerbeeld.

Er vallen enkele winterse buien, maar in de kustprovincies zullen die vandaag voornamelijk uit regen bestaan. Landinwaarts valt er meestal sneeuw en vooral in het oosten kan deze sneeuw ook wel even blijven liggen. Vlak aan zee kan het door een aanlandige wind nog 5 graden gaan worden, terwijl de temperatuur in het binnenland maar nét boven het vriespunt uitkomt. De wind komt uit een westelijke richting en is matig tot vrij krachtig. Morgen is het nog vrij koud weer, maar op vrijdag komt er belangrijk zachtere lucht het land binnen en dan zijn de problemen met gladheid wel voorbij.

Veel sneeuw viel er in de middelgebergten van Europa, maar ook daar zal de zachtere lucht terrein gaan winnen en zal de vorstgrens flink gaan stijgen. Verder nog steeds héél veel regen in het zuidoosten van Europa.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

WinterplaatjeDe winterplaatjes van KlapMongeaul uit Eemnes zijn werkelijk prachtig!