Baas ziekenhuis klaagt na Kate-stunt

De directeur van het ziekenhuis waar Kate Middleton lag heeft geklaagd bij radiostation 2Day FM, waarvan twee dj's een grap uithaalden met twee verpleegsters. Een van de zusters zou zelfmoord hebben gepleegd nadat de dj's dankzij haar informatie over de zwangere vrouw van prins Williams wisten los te krijgen.

De directeur van het King Edward VII-ziekenhuis dringt er bij het radiostation op aan dit soort dingen niet nog eens te laten gebeuren. Hij spreekt van een 'vernedering van twee toegewijde verpleegsters die gewoon hun werk deden en voor hun patiënten zorgden'.

"De consequentie op lange termijn is de hele wereld over gegaan en is tragischer dan woorden kunnen beschrijven." De 46-jarige Jacintha Saldanha werd vrijdag in de buurt van het Londense ziekenhuis gevonden. De lijkschouwer onderzoekt nog de exacte oorzaak van haar dood.

Saldanha werd dinsdag gebeld door de dj's die zich voordeden als koningin Elizabeth en prins Charles. De zuster verbond ze door naar een collega die de dj's informatie gaf over Kate, die met acute ochtendmisselijkheid was opgenomen. De grap ging de hele wereld over. Het Australische radiostation 2Day FM bood excuses aan en stelde de dj's voorlopig op non-actief.