'Alleen getrouwde vrouwen mogen spreken'

Dat het soms moeilijk is om een vrouw haar mond te doen houden, zal menig FOK!ker beamen. Toch zullen de meesten het te ver vinden gaan om vrouwen een algeheel spreekverbod op te leggen. Een studentenvereniging in Bristol is het daarmee kennelijk eens. Vandaar dat ze zo liberaal zijn om getrouwde vrouwen die vergezeld zijn door hun echtgenoot toestaan te laten spreken.

De Christian Union verdedigt zich nog door te stellen dat het eigenlijk een tegemoetkoming aan de moderne tijden is, want tot voor kort was het vrouwen in het geheel verboden hun mond open te doen bij bijeenkomsten. Een tegemoetkoming gedaan met frisse tegenzin, dat wel, zo vertelt president Matt Oliver: "Dit was een moeilijke beslissing voor sommigen van ons."

Feministische groepen hebben ondertussen gereageerd met de gewoonlijke hoeveelheden butthurt. Zo stelde de Feministische Sociëteit dat de Christian Union 'suggereert dat vrouwen meer waard zijn als sprekers wanneer hun man erbij is'. De overkoepelende studentenorganisatie gaat onderzoeken of de studentenvereniging de statuten met betrekking tot discriminatie overtreedt.

Het is wel jammer dat hun galante tegemoetkoming aan de eisen van liberale heidenen hen allemaal naar de hel stuurt, want 1 Timoteüs 2:12 zegt duidelijk: "Ik sta haar dus niet toe dat ze zelf onderwijst of gezag over mannen heeft."