Weer gemeente naar rechter om snelheidsverhoging A2

Ook de gemeente De Ronde Venen gaat in beroep tegen de snelheidsverhoging op de A2. Sinds deze maand mag op een deel van die weg 's avonds en 's nachts 130 kilometer per uur gereden worden. Eind vorige maand kondigde de gemeente Stichtse Vecht al aan naar de rechter te stappen vanwege de snelheidsverhoging.

Het besluit tot verhoging van de snelheid op delen van de A2 tussen Amsterdam en Utrecht werd genomen door minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD). De 130 kilometer per uur geldt 's avonds en 's nachts tussen Vinkeveen en Maarssen, waar de weg tien rijbanen telt.

Volgens De Ronde Venen worden agrarische bedrijven mogelijk in hun ontwikkeling belemmerd door de verhoging van de maximumsnelheid, omdat de lucht vervuild is door de uitstoot van de auto's. De gemeente vindt dat de economische belangen van de snelheidsverhoging enerzijds en agrarische en ruimtelijke ontwikkelingen anderzijds onvoldoende zijn afgewogen.

Het college van burgemeester en wethouders vindt het bovendien niet juist dat over de verhoging een overleg is geweest tussen het ministerie en de gemeente.


Weer gemeente naar rechter om snelheidsverhoging A2 (Foto: Novum)