[CL] Uitslag Real Madrid - Ajax

Ajax heeft vanavond de Champions League afgesloten met een nederlaag. Op bezoek bij Real Madrid verloor de ploeg van trainer Frank de Boer met 4-1. Aangezien Manchester City op bezoek bij Borussia Dortmund met 1-0 onderuit ging, overwinteren de Amsterdammers in de Europa League.

Ajax begon met aanvallende intenties aan het duel, maar liep al snel achter de feiten aan. Real Madrid had wel zin om het eigen publiek te vermaken en creëerden veel mogelijkheden. Al na een paar minuten wist Karim Benzema te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na ruim een kwartier spelen leek Benzema opnieuw buitenspel te staan, maar ditmaal bleef de vlag naar beneden. Hij zag Cristiano Ronaldo vogelvrij voor het doel, gaf de bal voor en de Portugees rondde het karwei eenvoudig af.

Na de openingstreffer kregen onder meer Benzema en Kaká kansen op de 2-0, maar Vermeer wist zijn doel schoon te houden. De Ajax-goalie had echter geen antwoord op een schot van José Callejón. De aanvaller kreeg de bal na een prachtige pass van Luka Modric, Niklas Moisander ging eronder door en via de binnenkant van de paal wist Callejón de 2-0 te scoren. Real Madrid bleef kansen krijgen, de 3-0 hing ook in de lucht, maar het lukte De Koninklijke voor rust niet om de score uit te breiden.  De Madrilenen kregen in de eerste helft slechts één tegenslag te verwerken; Fabio Coentrão moest opnieuw geblesseerd het veld verlaten. Ditzelfde gold aan Ajax-zijde ook voor Christian Poulsen.

Cristiano Ronaldo in duel met Ricardo van Rhijn en Derk Boerrigter (Foto: Pro Shots)

Ook na rust was Real Madrid heer en meester in het eigen Santiago Bernabeu. Met een schitterend afstandschot wist Kaká vrijwel direct na rust de 3-0 aan te tekenen. Pas in de 53e minuut produceerde Derk Boerrigter namens Ajax het eerste echte schot op het vijandelijke doel. De poging was echter een prooi voor Antonio Adán, de stand-in van Iker Casillas. Niet lang daarna ontsnapte Ajax aan een nog grotere achterstand. Benzema had de bal voor het inkoppen, maar de Fransman ging onder de bal door.

Na een uur spelen wist Ajax vrijwel vanuit het niets te scoren. Adán greep volledig mis bij een voorzet en de bal kwam voor de voeten van Boerrigter. Hij aarzelde niet en schoot de bal in het lege doel. De Amsterdammers kregen ineens de smaak te pakken en waren vaker op de helft van Real aanwezig. Boerrigter was met een vrije trap dichtbij de 3-2, maar Adán was dit keer wel bij de les. Net als in Amsterdam kreeg ook Hoesen een enorme mogelijkheid tegen de Madrilenen, maar de spits schoot de bal wild over het doel.

Ajax bleef mogelijkheden krijgen om terug in de wedstrijd te komen, maar het ontbeerde de ploeg aan geluk. Zo kreeg Boerrigter de bal in kansrijke positie aangespeeld, maar de bal stuiterde van zijn voet. Ook Eriksen produceerde een listig schot, maar Adán wist de bal uit de hoek te pakken. De Madrilenen leken wel tevreden te zijn met de 3-1, maar een aantal spelers van de thuisclub dachten hier anders over. Op aangeven van invaller Morata wist Callejón zijn tweede treffer van de avond te scoren. Morata had in de blessuretijd de 5-1 op de schoen, maar Vermeer redde knap.