Politie gebruikt FOK! als naslagwerk

Een brigadier van de Rotterdamse politie heeft een topic op FOK! gebruikt als naslagwerk bij het opmaken van een procesverbaal vanwege een belediging. 

De 36-jarige verdachte was aan het stappen in Schiedam. Terwijl hij met een 'swa' aan het bellen was, kwam de plaatselijke bromsnor langsrijden die het uitgaansgespuis in de gaten hield. Juist op dat moment vroeg de kwajongen aan zijn vriend waar hij bleef. Hij sprak daarbij in het plaatselijke dialect. "He conjo waar blijf je nou?!"

Niets aan de hand zou je denken. De agent vond echter dat hij door de man beledigd werd toen hij het woord 'conjo' naar hem geschreeuwd zou hebben. Terwijl hij dat zei zou hij de agent ook in zijn ogen aan hebben gekeken. Uiteraard werd de raddraaier onmiddellijk aangehouden en naar het bureau vervoerd.

Op het bureau werd een procesverbaal opgemaakt van het grote onrecht dat de agent aan was gedaan door de feestganger. Omdat de agent blijkbaar niet helemaal zeker wist wat het woord conjo betekende heeft hij het opgezocht. Uiteraard kwam de man op FOK! terecht in een zoektocht naar de betekenis.

Om precies te zijn werd de man naar dit topic geloodsd: 'Het woordenboek straattaal - ABN'. Hier valt te lezen dat conjo verwijst naar het Nederlandse woord 'kut'. De echte betekenis hangt echter af van de context waarin het gebruikt wordt. Zo kan het ook vriendschappelijk gebruikt worden tegen vrienden.

De onfortuinlijke Rotterdammer was van mening dat hij puur zijn vriend aansprak toen hij het 'stoute' woord gebruikte. De rechter vond echter dat hij de agent ernstig beledigd heeft met het woord, (waar de agent de betekenis niet van wist). Ondanks een keihard verweer van zijn advocaat kreeg de man een boete van 250 euro voor het beledigen van een bromsnor in functie.