Man op proefverlof mishandelt NS-personeel

Een 19-jarige gedetineerde op proefverlof heeft vrijdagochtend een conducteur, een machinist en zijn begeleider mishandeld. Dat gebeurde in de trein van Lelystad naar Almere. De man is aangehouden.

De man wist tijdens zijn verlof in Lelystad op het einde van de ochtend in een trein te komen, die op het punt stond te vertrekken. Zijn begeleider ging hem achterna. Op het balkon van de inmiddels wegrijdende trein deelde de verlofganger zijn begeleider meerdere klappen uit.

Een machinist en een hoofdconducteur die tussenbeide wilden komen werden eveneens geslagen. Ook werden zij door de man bedreigd.

Het NS-personeel belde daarop het alarmnummer, waarna de trein op Almere-Buiten stopte. Gearriveerde agenten konden de man daar aanhouden en afvoeren naar het bureau. De drie slachtoffers hebben aangifte gedaan.

Maatschappij Voor Beter OV laat in een reactie aan FOK! weten, tevreden te zijn over de aanpak. “Goede organisatie maakte het mogelijk, de geweldpleger op het volgende treinstation uit de trein te halen en te arresteren. Goed gedaan: iedereen hoort met z’n poten van OV-personeel af te blijven”, aldus Rikus Spithorst van de reizigersclub