Derde keer in een week tijd rook in Schipholtunnel

Reizigers rond Schiphol hebben vrijdagochtend voor de derde keer deze week last gehad van vertraging doordat rook was gezien in de Schipholtunnel. Deze keer kwam het door een vastgelopen rem van een trein, zegt een woordvoerder van de NS.

De trein kwam rond 08.15 uur stil te staan. Reizigers in achteropkomende treinen werden met haast uit hun trein gehaald. Zij konden hun reis vervolgen in treinen die door de andere tunnelbuis gingen. De vertraging hield ongeveer een uur aan.

De Schipholtunnel wordt al een tijd geplaagd door rookmeldingen en brandlucht. Daardoor ligt het treinverkeer rond de luchthaven geregeld stil. Extra inspecties leverden geen duidelijke oorzaak op voor de meldingen.

Deze week werd het treinverkeer dinsdag stilgelegd toen vonken van een remmende trein een hoopje papier in brand had gezet. Donderdag had een machinist rook gezien, maar werd geen vuur gevonden.

De woordvoerder zegt te begrijpen dat het lastig is voor de reizigers. "Maar bij rook in een tunnel moet je het zekere voor het onzekere nemen."