Ubisoft-baas hoopt op snelle prijsdaling Wii U

Ubisoft-baas Yves Guillemot heeft de hoop uitgesproken dat Nintendo snel de prijs van de Wii U-console laat zakken. De console komt op 30 november uit in twee varianten, een basisvariant voor 300 euro en een premiumvariant voor 350 euro.

"Ik ben voorstander van lage prijzen, dus ik kan niet zeggen dat ik tevreden ben", zegt Guillemot in een interview met het tijdschrift GamesIndustry International.

"Ik ben nooit blij als consoles duur zijn. Wat we moeten proberen te onthouden is dat het in vergelijking met een iPad goedkoop is. Met wat de console qua technische mogelijkheden brengt is het een koopje, maar ik hoop toch dat Nintendo op korte termijn de prijs verlaagt."

Guillemot reageert met zijn uitspraken op analysten die zeggen dat het prijsverschil na de feestdagen optisch gezien te groot kan gaan worden. De Xbox 360 en PlayStation 3 zitten aan het eind van hun levenscyclus en zullen naar alle waarschijnlijkheid verder in prijs gaan dalen. Hierdoor lijkt op het eerste gezicht de Wii U een stuk duurder dan haar concurrenten.

wii u
wii u