Dode en gewonde bij verkeersongeluk in Roosendaal

Bij een verkeersongeluk in het Noord-Brabantse Roosendaal is zaterdagnacht een 19-jarige automobilist omgekomen. Zijn 17-jarige vriendin, die naast hem zat, raakte in een emotionele shock. Een 17-jarig meisje op de achterbank raakte gewond, meldt de politie.

Rond 03.45 uur botste de auto tegen een boom langs de Burgemeester Schneiderlaan. De bestuurder was bewusteloos toen de hulpdiensten arriveerden. Zijn vriendin wist zelf uit de auto te komen en mankeerde lichamelijk niets. Het andere meisje lag nog op de achterbank. Zij heeft mogelijk een nekfractuur opgelopen. De drie inzittenden kwamen uit Roosendaal.

Voor de hulpverlening werden onder meer drie ambulances, twee brandweerwagens en een traumahelikopter ingeschakeld. De bestuurder overleed onderweg naar het ziekenhuis in een ambulance.

De politie vermoedt dat het mis ging toen de bestuurder remde bij een stuurcorrectie in een flauwe bocht. Daardoor verloor hij de macht over het stuur en klapte de auto met de linkerkant tegen een boom.