Jinek en Moszkowicz uit elkaar

Presentatrice Eva Jinek en advocaat Bram Moszkowicz zijn enige tijd geleden uit elkaar gegaan. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat een vriendschappelijke relatie beter bij hen past, staat in een verklaring die in De Telegraaf is geplaatst. De twee willen de media verder niet te woord staan over het stuklopen van de relatie.

Omdat ze zelf wilden bepalen wanneer zij het nieuws naar buiten zouden brengen, zijn zij niet ingegaan op de media-aandacht voor hun relatie. Vanwege haar relatie met Moszkowicz ging Jinek, toen nog nieuwslezer, niet aan de slag bij Nieuwsuur. De hoofdredacteur vond dat onwenselijk.

Later kon Jinek wel aan de slag voor omroep WNL, waar ze onder meer een eigen talkshow kreeg. Mozkowicz staat dinsdag voor de tuchtrechter. De Orde van Advocaten wil dat hij een halfjaar wordt geschorst als advocaat, onder meer omdat hij forse contante betalingen heeft aangenomen.

Maandag werd bekend dat de advocaat een schikking met de fiscus heeft getroffen. De Belastingdienst had hem een boete van vierhonderdduizend euro opgelegd vanwege belastingontduiking.