Kate Moss kon zich niet vinden in imago

Kate Moss kreeg in de jaren negentig veel kritiek te verduren vanwege haar slanke figuur. Het 38-jarige model, dat destijds een van de gezichten van de 'heroin chic'-look was, herkende zich totaal niet in dat beeld. "Ik had geen anorexia en gebruikte geen heroïne", citeren verschillende Britse media Kate uit een nieuw boek.

"Als ik wel had gebruikt of wel anorexia had, had ik me drukker gemaakt over de ophef." In de jaren negentig uitte zelfs de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton kritiek op het uiterlijk van Moss en haar collega's. "Er klopte niets van hoe ze me afschilderden", blikt Kate, die in 2005 werd gefilmd terwijl ze cocaïne snoof, terug.

Van haar ex Johnny Depp leerde Moss omgaan met alle reacties. "Ik had geluk dat ik destijds een relatie met Johnny had. Hij heeft me veel geleerd over roem. Hij gaf me de tip: nooit zeuren, nooit uitleggen." Volgens dat adagium heeft Moss altijd geleefd, in het boek Kate: The Kate Moss Book reageert ze voor het eerst.

Hoewel het model nu een boekje open doet en aan de hand van foto's en anekdotes terugkijkt op haar carrière, is ze nog steeds niet van plan op elk gerucht te reageren. "Ik wil niet dat mensen altijd weten wat waar is en wat niet, daardoor blijft er een mysterie bestaan. Daarom gebruik ik ook geen Twitter of andere sociale media."