Moeder breekt wereldrecord melk geven

Alicia Richman had als klein meisje misschien de droom beroemd te worden, maar de reden waarom het nu gelukt is zal niet snel bij haar opgekomen zijn. De Amerikaanse vrouw is namelijk de nieuwe recordhoudster 'meest gedoneerde borstvoeding'. Richman doneerde in tien maanden tijd maar liefst 329 liter melk. En dat alles voor het goede doel.

Dit schrijft de Huffington Post. Kort na de geboorte van haar eerste kind in maart 2011 ontdekte Richman dat ze bovenmatig veel melk produceerde. De melkmevrouw sloeg al deze melk op in haar twee vriezers. Toen beide vriezers al snel vol zaten met gekolfde melk, besloot ze andere moeders en kinderen uit de brand te helpen. Dit deed ze door haar melk te doneren aan de Mothers Milk Bank of North Texas.

'Ik ben zo blij dat ik niet alleen mijn eigen baby, Drake, kan helpen, maar ook alle andere baby's die ziek zijn en hulp nodig hebben', verklaarde Richman. Ze gaf zich op voor The Guiness World Records om andere moeders te stimuleren ook hun melk ter donatie af te geven. 'Ik wil iedereen aanmoedigen om mijn record te verslaan. Alhoewel ik het ook zelf wil proberen te verbreken met ons tweede kindje...'

Of de echtgenoot van Richman ook maar iets in de melk te brokkelen had bij deze recordpoging, is niet bekend.