Armstrong zwijgt over doping bij speech

Lance Armstrong heeft tijdens zijn eerste publieke optreden na de publicatie van het USADA-rapport niet inhoudelijk gereageerd op de beschuldigingen aan zijn adres. De oud-wielrenner wilde alleen kwijt dat het moeilijke weken zijn voor hem en zijn familie. Armstrong sprak in Austin op het gala ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van zijn stichting Livestrong.

Armstrong vroeg de aanwezigen, die hem met een warm applaus onthaalden, om zijn stichting te allen tijde te blijven steunen. "Deze missie is groter dan ik. Het is groter dan elk willekeurig individu. Wereldwijd lijden er 28 miljoen mensen aan deze ziekte." Livestrong zamelde sinds de oprichting honderden miljoenen euro's in voor de strijd tegen kanker.

Over zijn persoonlijke situatie liet Armstrong nauwelijks iets los. "Ik heb me wel eens beter gevoeld, maar ook slechter", hield hij zich op de vlakte. De Amerikaan legde deze week zijn functie als voorzitter van Livestrong neer om de schade voor zijn organisatie nog enigszins te beperken. Hij blijft wel lid van de raad van bestuur.


Armstrong zwijgt over doping bij speech (Foto: Novum)