Carice van Houten schrijft sinterklaasboek

'Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan.' Echter, als het aan Carice van Houten ligt, zien we de Sint voortaan met een ander, sneller vervoersmiddel arriveren. Van Houten schreef 'Toen Sinterklaas met het vliegtuig kwam' voor koffiemerk Douwe Egberts om een prentenboekverhaal te creëren over de goedheiligman. Ook Herman Finkers en Jan Terlouw klommen voor het koffiemerk in de pen.

Finkers pende 'Sinterklaas en de arme kindertjes' neer en Terlouw schenkt ons 'Sinterklaas is ziek'. Vanaf 14 november zijn de boeken, met een oplage van een half miljoen, verkrijgbaar bij aankoop van diverse Douwe Egberts- of Pickwick-producten. Sinds vorig jaar bevatten de boeken ook lesmateriaal om beter te leren lezen en schrijven.

Het is al de negende keer dat Douwe Egberts BN'ers vraagt Sinterklaasverhalen op te tekenen voor een boek over de beste man. Eerder klommen onder anderen Yvon Jaspers, Ronald Giphart en Youp van 't Hek in de pen voor de prentenboekactie van de koffiefabrikant.