Queen Elizabeth zet minister voor lul

Jeremy Hunt, de Britse minister van Volksgezondheid, zal zich voortaan wel twee keer bedenken voor hij zijn koningin aan het lachen probeert te maken. Queen Elizabeth trakteerde hem namelijk op een pijnlijke stilte nadat Hunt grappig uit de hoek probeerde te komen.

De ontmoeting vond gisteren plaats tijdens een plechtige avond op Buckingham Palace, waar de koningin van Groot-Brittannië tijdens een receptie ongeveer 350 gasten wilde bedanken die zich hadden ingezet voor haar Diamond Jubilee. Hiermee werd gevierd dat Elizabeth 60 jaar op de Engelse troon zit. Onder de genodigden was ook Jeremy Hunt, de minister van Volksgezondheid.

Hij vertelde de koningin: 'Ik las dat een Japanse toerist erg onder de indruk was van onze Queen, omdat hun keizer nooit uit een vliegtuig zou springen.' Hiermee haakte hij in op de openingsplechtigheid van de Olympische Spelen in Londen, waarbij een stand-in van Elizabeth met een parachute uit het vliegtuig sprong. Hunt kreeg hier de lachers echter niet mee op zijn hand; integendeel zelfs.

De koningin bleef ijzingwekkend lang stil. Pas enkele momenten na deze pijnlijke aangelegenheid kreeg Hunt een bescheiden glimlach en liep de Queen schouderophalend weg. Het werd even later nog pijnlijker toen de echtgenoot van de koningin, prins Philip, aan de minister vroeg 'wie hij was'. Toen Hunt zijn functie en zijn rol bij de festiviteiten uitlegde, kreeg hij te horen: 'Mensen als jij worden wellicht vaak van de ene plaats naar de andere gestuurd'.