KPN mag glasvezeldienstverleners overnemen

KPN heeft goedkeuring gekregen voor de overname van de vier serviceproviders van het glasvezelbedrijf Reggeborgh. Dat maakte de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) woensdag bekend.

Het telecombedrijf kondigde elf maanden geleden aan de serviceproviders Edutel, XMS, KickXL en Concepts ICT over te nemen van Reggeborgh. Hiermee breidt KPN zijn aanbod op zowel het koper- als het glasvezelnetwerk uit.

Volgens de NMa is er ook na de overname voldoende concurrentie op de markt voor televisie, internet en telefonie. De aanbieder van het glasvezelnetwerk, Reggefiber, moet namelijk ook andere aanbieders toelaten op het netwerk. Consumenten kunnen bovendien ook overstappen naar aanbieders die via kabel of koper hun diensten aanbieden, stelt de kartelwaakhond.

Reggefiber is een gezamenlijke onderneming van KPN en Reggeborgh. Tegelijkertijd met de aankondiging van de overname van de vier serviceproviders maakte de twee bedrijven afspraken over een uitbreiding van het belang van 41 procent van KPN in deze joint venture. Ook nam KPN de wholesale-activiteiten van het gezamenlijke bedrijf over.


KPN mag glasvezeldienstverleners overnemen (Foto: Novum)