[MLB] Giants komen met winst weer naast Cardinals

De San Francisco Giants hebben de tweede wedstrijd in de finale van de National League gewonnen. De honkballers wonnen in eigen huis met 7-1 van titelverdediger St. Louis Cardinals. De stand in de best-of-sevenserie is nu 1-1. De derde wedstrijd is woensdagnacht in Busch Stadium, de thuishaven van de Cardinals.

De winnaars van de laatste twee World Series hielden elkaar in de eerste innings nog goed in evenwicht. De Giants openden de score in de eerste inning, de Cardinals sloegen in de tweede inning meteen terug.

In de vierde inning deden persoonlijke fouten de Cardinals de das om. Eerst was er een foute aangooi van werper Chris Carpenter, waardoor Brandon Belt het tweede punt voor San Francisco kon scoren. Even later sloeg Giants-speler Marco Scutaro de bal, met drie man op de honken en twee uit, in het linkerveld.

Matt Holliday van St. Louis leek de bal eenvoudig te vangen en zo een einde te maken aan de slagbeurt maar hij liet de bal uit zijn handschoen rollen. De Giants profiteerden optimaal van de misser met drie punten.

San Francisco gaf die voorsprong niet meer uit handen. In de voorlaatste inning werd de score zelfs nog opgevoerd naar 7-1.

In de finale van de American League staan de Detroit Tigers op een 2-0 voorsprong tegen de New York Yankees. De derde wedstrijd wordt dinsdagnacht in New York afgewerkt. De Yankees moeten het de rest van het seizoen doen zonder hun aanvoerder Derek Jeter. Hij brak in de tweede wedstrijd zijn enkel.