Dopingarts Ferrari zwijgt

Dopingarts Michele Ferrari heeft aan Cyclingnews laten weten nog niet te reageren op het USADA-rapport. In dat rapport wordt de arts gezien als een van de hoofdrolspelers in de zaak rond Lance Armstrong. Hij zou namelijk epo en groeihormonen aan de renners verstrekt hebben.

"Ik zal mijn tijd nemen om de 1000 bladzijden van het dossier te bestuderen. Het heeft hen twee en een half jaar gekost om al deze documenten te verzamelen. Het zal mij dus ook wat tijd kosten om ze door te nemen. Wanneer het moment gepast is, zal ik reageren." Ferrari wilde niet verder op de beschuldigingen aan zijn adres ingaan. Zijn naam wordt 489 keer in het rapport genoemd. Naast het verstrekken van doping werkte de arts volgens het USADA ook mee aan bloedtransfusies.

Eerder dit jaar heeft Ferrari de dopinggeruchten stellig ontkend. "Ik ben nooit getuige geweest van welke dopingpraktijken dan ook bij het US Postal-team. Ik ging nooit naar wedstrijden en op de trainingskampen waar ik bij was, voerde ik enkel tests uit en stelde ik trainingsschema's op."