Stekelenburg: "Gesprek met Van Gaal had geen zin"

Maarten Stekelenburg raakte aan het begin van dit voetbalseizoen zijn plaats onder de lat bij het Nederlands elftal kwijt aan Tim Krul. Dit besluit van bondscoach Louis van Gaal deed pijn bij de goalie van AS Roma. Door een blessure van Krul staat hij echter vanavond in het duel tegen Roemenië weer op doel.

Stekelenburg sprak met NUsport over de situatie. "Het was een helder verhaal, dat wel, maar ik was het er niet mee eens. Dat heb ik duidelijk laten blijken, maar het was geen open discussie. Hij had z’n keuze gemaakt, een gesprek voeren is dan zinloos."

De doelman weet echter ook dat hij door goed te blijven presteren zijn kans van Van Gaal wel weer kan gaan krijgen, want weinig goalies blijven onomstreden de nummer één. "Misschien voorlopig alleen Iker Casillas. Ook Edwin van der Sar had een periode dat het wat minder ging. Dat maken we allemaal een keer mee. Het nadeel bij Oranje is dat je het alleen maar op trainingen kan laten zien en daarvan heb je er niet zoveel rond interlands. Toevallig raakte Krul een dag na Turkije geblesseerd, toen moest ik er ineens weer staan. Geen enkel probleem."