FOK! wat een weer...Eerst regen

Goedemorgen! Een gebied met regen trekt vanochtend van west naar oost over het land. Na deze regenzone komen er opklaringen ons land binnen. Dit gebeurd als eerste in het zuidwesten van het land en in de loop van de middag ook in het noordoosten. De wind is vandaag ook een belangrijke factor.

In het binnenland komt er een vrij krachtige wind te staan, maar langs de kust neemt de wind tijdelijk toe tot stormachtig. In de kustprovincies is er kans op zware windstoten en pas in de loop van de middag zal de wind langzaam gaan afnemen. De middagtemperatuur loopt vanmiddag op naar ongeveer 13 graden. De komende dagen lijkt het in eerste instantie nog wisselvallig weer te blijven, maar rond het weekend lijkt er een duidelijke weersverbetering aan te komen. De zon zal vaker gaan schijnen en de temperatuur loopt op richting 17 of 18 graden en misschien nog wel iets warmer. Ik ben benieuwd!

Gisteren vielen er erg heftige buien in en rond Italië en ik denk dat we hier nog wel wat van zullen horen. Zware buien ook in Frankrijk, waar in Marseille zelfs sprake was van een tornado.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Weinig zonDJMO wandelde in Groningen. Helaas waren de wolken prominent aanwezig.