Mexicaan vermoordt trage pizzabezorger

Iedereen kent het wel: je krijgt laat op de avond trek, besluit nog een pizzaatje te bestellen, maar die klotebezorger laat op zich wachten. Voor de meeste mensen genoeg voor een passief-agressieve opmerking en het onthouden van fooi. Maar één Mexicaan zat kennelijk wel heel erg verlegen om zijn snack: hij martelde en doodde de trage bezorger.

Diens lichaam werd maandag teruggevonden op een verlaten plek, zo'n 140 km ten oosten van Mexico City. Politieonderzoek wees al snel uit dat de jongen het laatst gezien was toen hij 's avonds laat vertrok om nog een bestelling te gaan leveren. De politie kreeg een huiszoekingsbevel voor het adres van de bestelling. Ze hoefden zich niet lang af te vragen of ze op de juiste plek waren: de motor van de bezorger stond nog binnen.

De 22-jarige klant werd eerst agressief en sloeg een agent, maar al snel bekende hij. Hij had de bezorger vijf uur lang opgesloten en gemarteld, naar eigen zeggen met behulp van zijn vriendin. Toen de bezorger probeerde te vluchten werd hij neergestoken door zijn kwelgeest. Vervolgens dumpte hij het lijk.

Waarom de Mexicaan dacht dat hij de pizzabezorger sneller zou kunnen laten werken door hem op te sluiten, is niet bekend.