Vluchtende wegpiraat beukt zich door Rotterdam

Een jonge wegpiraat heeft zondagavond op de vlucht voor de marechaussee geprobeerd zich letterlijk een weg door het centrum van Rotterdam te beuken. Dat lukte hem niet snel genoeg, waardoor hij uit zijn auto kon worden gesleurd. De 18-jarige man uit Bergen op Zoom bleek zonder rijbewijs en zonder toestemming in de auto van zijn ouders te rijden.

De zondagsrijder was opgevallen omdat hij met hoge snelheid door rood reed. Een wagen van de marechaussee zette de achtervolging in en gaf een stopteken. De bestuurder gaf echter gas bij en reed met meer dan honderd kilometer per uur richting de Erasmusbrug. Hij passeerde andere automobilisten links en rechts en negeerde stoptekens en rode verkeerslichten.

Uiteindelijk reed hij zich klem op het Hofplein, waar het verkeer voor een rood licht stilstond. De marechaussees zetten hun wagen voor de wagen van de wegpiraat. Die ramde de wagen van de marechaussee twee keer en duwde vervolgens andere voertuigen aan de kant om een vluchtweg te banen.

Een andere marechaussee was inmiddels uitgestapt en wist de jonge man uit de wagen te trekken. Hij kreeg hulp van zijn zojuist gebeukte collega, die zijn wagen door het raam had verlaten. De ouders van de 18-jarige kunnen voorlopig geen gebruik meer maken van hun wagen. Het voertuig is zo zwaar beschadigd dat het niet meer kan rijden. In de wagen is ook wiet gevonden.