Psychopathische tiener vermoordt moeder en zus

De 17-jarige Jake Evans schoot vrijdag zijn moeder en zusje dood in hun huis in Aledo, Texas. Nu komen moorden, hoe tragisch ze ook zijn, wel vaker voor. Wat vooral schokkend is, is de manier waarop Jake reageerde.

Na zijn gruweldaad pakte hij de telefoon en belde zelf de politie. Wat hij toen zei, schetst het beeld van een monster. "Ik ben, denk ik, nogal kwaadaardig...whatever", zei Jake tegen de telefoniste van 911, het Amerikaanse noodnummer. Toen de telefoniste vroeg waarom hij het deed, antwoordde hij: "Ik weet niet, het is raar. Ik was niet eens zo boos op ze. Het gebeurde gewoon zo'n beetje. Ik was, eigenlijk, al een langere tijd van plan om een moord te plegen."

Later veranderde hij zijn verhaal, en gaf hij een andere, net zo lugubere reden: "De houding van mensen staat me niet echt aan. Ze zijn... verbaal onbeleefd tegen elkaar en zulke dingen." Zo weinig zorgen als hij om het welzijn van zijn zusje en moeder betuigde, zo bezorgd was hij om zijn eigen geweten: "Ik ben erg bezorgd over, like, nachtmerries en zulke dingen. Ik wil niet overkomen als een watje maar dit is... wow... ik heb nooit, like, in mijn leven iets gedaan dat zo gewelddadig is."


Na 25 minuten aan de lijn te hebben gehangen, arriveerde de politie bij het dure huis in een ommuurde gemeenschap en rekenden Jake zonder probleem in. Jake's vader en twee andere zussen hebben geluk gehad, voor zover je daarvan in deze situatie kunt spreken: zij ontliepen de moordpartij doordat ze toevallig van huis waren.