Porsche met zestigduizend euro in beslag genomen

Bij een grote controle in het centrum van Rotterdam heeft de politie vrijdagavond een Porsche Panamera in beslag genomen waarin zestigduizend euro zat verstopt. Ook werden steekwapens in beslag genomen. Vier personen werden aangehouden omdat ze niet mee wilden werken of een wapen op zak hadden. Dat meldt de politie zaterdag.

De actie van de politie op het Kruisplein richtte zich op zogenoemd onverklaarbaar vermogen. Het gaat volgens de politie om 'jonge mannen gezien die patserig gedrag vertonen met dure auto's en contant geld'.

De automobilisten werden gefouilleerd en gecontroleerd op mogelijk crimineel verkregen geld. Daarbij troffen de agenten ook een aantal drugstoeristen. De zeven moeten samen 2800 euro betalen om vervolging te ontlopen.

Bij een eerdere controle vorige maand hield de politie een 30-jarige Rotterdammer aan die 126 duizend euro aan contant geld op zak had. Tijdens het fouilleren nam de politie twee messen en een honkbalknuppel in beslag. Ook werden toen twee mensen aangehouden omdat de auto waarin ze zaten gestolen bleek.