Peuterspeelzaal Dol-fijn niet fijn

Peuterspeelzaal Dol-fijn, gelegen aan de Paasberg in Oosterbeek, was voor het pleegkleinkind van de directrice niet zo fijn. De peuter werd door haar pleegoma op een stoeltje vastgebonden met een sjaal wegens 'onrustig' gedrag.

De directrice, die ook meewerkt als leidster, werd betrapt tijdens een inspectie door de GGD en verklaarde dit nooit bij andere kinderen te doen. Andere peuters op de speelzaal waren echter wel getuige van het tafereel.

De inspectie ontdekte tevens dat de peuteropvang op dertig tot veertig procent van de eisen niet aan de regels voldoet. Zo zitten er onder andere te veel kinderen op een groep en waren verklaringen omtrent gedrag van het personeel niet in orde. Ook het pedagogisch plan was niet volgens de normen. Het Renkums college vindt dat de veiligheid niet langer voldoende gewaarborgd is en gelaste sluiting van de speelzaal.

Het niet voldoen aan de eisen speelde al enkele maanden. Als weer aan de voorwaarden wordt voldaan mag de peuterspeelzaal weer open. De directrice heeft toegezegd er voor te gaan zorgen dat het zaaltje zo snel mogelijk weer open kan.

Verder was er deze ochtend een bijeenkomst geregeld voor de ouders van de kinderen op de speelzaal en volgt er 1 oktober nogmaals een besloten bijeenkomst zodat alle ouders hun ongerustheid in deze kwestie kunnen uitspreken.