'Vermoord tienermeisje mogelijk misbruikt'

Twee verdachten die vastzitten voor de moord op een tienermeisje begin augustus in Rotterdam hadden met elkaar afgesproken haar en haar oudere zus te gaan misbruiken. De meldt RTV Rijnmond woensdag op basis van chatgesprek tussen de twee.

Het duo van 15 en 14 jaar had met de meisjes afgesproken bij de Horvathweg, de plaats waar het 17-jarige meisje later dood werd gevonden. Een van de verdachten zou een relatie met de zus van het slachtoffer hebben gehad.

Uit het gesprek blijkt dat het vermoorde tienermeisje om 19.00 uur zou komen en haar zus een halfuur later. Op internet vraagt de ene jongen aan de andere wat precies het plan is, waarna hij bevestigt dat ze allebei seks met de meisjes zullen hebben.

Een woordvoerder van justitie bevestigt tegenover de lokale omroep dat er mogelijk 'een seksuele component' in de zaak zit. Toen het lichaam van het meisje werd gevonden was haar broek tot aan de knieën afgezakt. Aan misbruik werd echter niet meteen gedacht. Forensisch onderzoek moet uitsluitsel geven.

In de zaak zit overigens nog een derde verdachte van 14 jaar vast. Justitie liet eerder weten dat het meisje vermoedelijk eerst slachtoffer is geworden van een beroving. De drie zouden haar mobiele telefoon hebben gestolen en haar daarna hebben doodgestoken.