Brard onder hypnose voor vader en zoon Brandsteder

Na haar schoonspringavontuur voor Sterren Springen is Patty Brard wederom kandidaat in een SBS-show. Voor het nieuwe programma Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben laat Brard zich hypnotiseren. Dat onthulde Ron Brandsteder, die de show samen met zijn zoon Rick presenteert, maandag in Evers Staat Op.

"Ik dacht dat het lastig zou zijn om aan kandidaten te komen", zegt Brandsteder, die verschillende BN'ers wist te strikken voor zijn nieuwe show. "Maar het zal je verrassen, er zitten hele goede namen bij." Eén deelnemende BN'er wilde Brandsteder alvast onthullen: Patty Brard wordt onder hypnose gebracht. Vervolgens is het aan Ron en zijn zoon om haar reactie te voorspellen.

"De show borduurt een klein beetje voort op de weg die Jan Smit is ingeslagen met zijn hypnoseshow", biecht Brandsteder op. "Het is een panelshow met twee teams, Rick in het ene en ik in het andere. We hebben een hoofdgast en die komt onder hypnose in penibele situaties. Het is aan ons om te voorspellen wat iemand gaat doen, daarmee scoor je punten."

Van afzeik-tv is volgens Brandsteder geen sprake. "Daar heb ik echt een hele grote hekel aan", zegt de 62-jarige presentator, die volgende week start met de opnamen voor zijn nieuwe show. "Het wordt geen sensatieprogramma. We zeggen niet: we gaan eens lekker lachen om BN'ers."

Zelf is Brandsteder nooit onder hypnose gebracht. "Ik moet je eerlijk zeggen, daar ben ik te laf voor. En je moet er ook in geloven." Zijn presentatieklus bij SBS 6 heeft Brandsteder naar eigen zeggen te danken aan zoon Rick, die sinds deze zomer voor de zender werkt. "Hij heeft een goed woordje voor me gedaan, ik ben hem innig dankbaar."