VS sturen oorlogsschepen naar LibiŽ

De Verenigde Staten hebben woensdagavond twee marineschepen naar de Libische kust gestuurd in verband met de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi. Dat hebben bronnen bij het Pentagon gezegd. Bij de aanval op het consulaat kwamen ambassadeur Chris Stevens en drie van zijn medewerkers om het leven.

De torpedojager USS Laboon koos woensdag positie voor de Libische kust en de USS McFaul is nog onderweg en moet binnen enkele dagen voor de kust van Libië zijn aangekomen. De schepen, die de beschikking hebben over kruisraketten, hebben geen specifieke missie meegekregen. Ze zijn naar de kust gestuurd om snel te kunnen reageren als president Barack Obama opdracht geeft tot een bepaalde missie.

"Zonder in te gaan op specifieke scheepsbewegingen, wil ik zeggen dat het Amerikaanse leger regelmatig voorzorgsmaatregelen neemt als zich mogelijk onvoorziene omstandigheden voordoen in een bepaalde situatie. Dat is in bepaalde omstandigheden niet alleen een logische stap, maar het is ook een verstandige stap", aldus een Pentagon-woordvoerder.