Mark Wahlberg: Yolanthe moet hard aan de bak

Mark Wahlberg denkt dat Yolanthe Sneijder-Cabau er hard aan moet trekken als ze het in Hollywood wil maken. De Hollywood-acteur heeft met de Nederlandse aanstormend actrice gewerkt op de set van de Amerikaanse comedy Pain and Gain. "Ik denk dat ze zeker talent heeft en een lange filmcarrière kan hebben, maar met één film is ze er nog niet", zegt hij tegen Novum Nieuws.

De 41-jarige Wahlberg weet uit eigen ervaring dat succesvol acteur zijn en blijven een kwestie is van een lange adem. "Ik zie mijn eigen carrière ook meer als een marathon dan als een sprint, het vergt vele jaren hard werken. En een beetje mazzel, want je moet op het juiste moment op de juiste plek zijn."

Yolanthe moet vooral zorgen dat ze actief op zoek blijft gaan naar nieuwe en uitdagende filmrollen en steeds audities doet, vindt Wahlberg. "Alleen zo kan ze een carrière opbouwen. Voor mij gaat dat eigenlijk vanzelf, ik ben nogal een sjacheraar."

De acteur heeft sowieso groot respect voor buitenlandse actrices die het in Hollywood willen maken. "Naast alle andere uitdagingen is Engels niet hun moedertaal en moeten ze hun accent kwijtraken. Ik neem mijn petje voor ze af."

Wahlberg is vanaf donderdag te zien in de nieuwe comedy Ted. Hierin speelt hij een volwassen man die samenwoont met zijn grofgebekte teddybeer Ted, die hij als kind tot leven wekte. Intussen is hun relatie echter niet meer wat die geweest is.


Mark Wahlberg: Yolanthe moet hard aan de bak (Foto: Novum)