SBS trekt stekker uit Beau-flop De Gemene Deler

Beau van Erven Dorens heeft weer een flop op zijn naam staan. Zijn programma De Gemene Deler wordt vanaf maandag niet meer uitgezonden wegens tegenvallende kijkcijfers. Dat laat de zender SBS woensdag weten aan Novum Nieuws.

De quiz werd sinds ruim drie weken iedere werkdag uitgezonden. Vanaf maandag wordt De Gemene Deler vervangen door Wegmisbruikers.

"Hoewel wij tevreden zijn over de kwaliteit van het programma blijkt de concurrentie om 20.00 uur toch te zwaar voor dit programma", laat een woordvoerder weten. "We introduceren dit najaar heel veel nieuwe programma's op SBS 6 en zijn er altijd vanuit gegaan dat er ook programma's vroegtijdig zouden sneuvelen, dat hoort er gewoon bij."

SBS laat weten dat het vertrouwen in Van Erven Dorens 'onverminderd groot' blijft. "Hij zal zich vanaf nu volledig focussen op het vernieuwde Shownieuws dat binnenkort start en de quiz Show Me The Money die vanaf eind oktober op zender gaat."

Van Erven Dorens zag onder meer zijn Zaterdagavondshow floppen op de zender SBS. Ook de talentenshow The Winner Is trok niet het verwachte aantal kijkers.