Joling: 'Haantjesgedrag' Samsom en Roemer

Hij heeft zich tot nog toe niet uitgelaten over de verkiezingsstrijd, en je zal ongetwijfeld met smart hebben gewacht op zijn mening, maar eindelijk heeft ook Gerard Joling zijn visie op de strijd om de kiezer gegeven. De SBS6 -presentator annex has-been zanger, ergert zich aan het haantjesgedrag van met name de linkse lijsttrekkers, Diederik Samsom en Emile Roemer.

Joling, momenteel te zien in het kijkcijferkanon Sterren Springen op Zaterdag op de campingzender, haalde op zijn eigen website uit naar de politici. "Prachtige blauwe ogen, goed ingestudeerde babbel, maar over een paar jaar heeft hij een topbaan en de kiezer mag opnieuw naar de stembus. Of erger nog; fluiten naar alle gedane beloftes," zo orakelt hij over Samsom. Roemer kan wat Joling betreft beter Efteling-baas worden, en anders in de voetsporen van Jochem van Gelder treden als presentator van Praatjesmakers.

Wat hij zelf woensdag gaat stemmen laat Joling in het midden. De partijen aan de linkerkant van het politieke spectrum hoeven in elk geval níet op zijn zegen te rekenen. "Links stemmen is alleen maar korte termijnplanning en schuld."