Meisje Annecy-moordzaak uit coma

Het meisje dat vorige week ernstig gewond raakte bij de moorden bij het Franse meer van Annecy ligt niet langer in coma. Dat hebben de Franse autoriteiten zondag bekendgemaakt. Het zusje van de 7-jarige Zaina, dat ongedeerd bleef, is terug in Groot-Brittannië.

Zaina en haar 4-jarige zusje Zeena overleefden vorige week de moordpartij die hun Brits-Iraakse ouders, een oudere vrouw en een Franse man het leven kostte. De Franse politie is naarstig op zoek naar de dader. Mogelijk leidde een familievete tot de moorden. De vader van de meisjes zou ruzie hebben gehad met zijn broer over geldzaken. De broer van de vader heeft ontkend dat er sprake was van een conflict.

Zaina, die in haar schouder werd geschoten en in elkaar is geslagen, werd door de artsen kunstmatig in coma gehouden. Uit die coma is ze inmiddels ontwaakt maar ze krijgt nog steeds kalmeringsmiddelen en is nog niet in staat met de autoriteiten te praten.

Volgens een Franse aanklager hebben twee familieleden Zeena opgehaald en mee naar Groot-Brittannië genomen, waar de meisjes wonen. Zeena overleefde het voorval door zich tijdens de schietpartij te verschuilen onder de rok van haar moeder. Vervolgens bleef ze onder het lichaam van haar moeder liggen. Ze werd donderdag pas gevonden.

Britse en Franse politieagenten hebben zondag voor de tweede dag op rij het huis van het vermoorde stel in een buitenwijk van Londen doorzocht.