Fajah Lourens schijt voor schaal

Fajah Lourens schijt in haar broek voor de weegschaal. Na haar deelname aan Expeditie Robinson kreeg ze last van vreetbuien, die langer aanhouden dan ze zou willen. "Gelukkig heb ik geen weegschaal, anders was ik manisch depressief", zegt de actrice voor de camera van Novum Nieuws. "Ik zou elke dag janken als ik erop zou staan."

Lourens viel in het tv-programma, waarbij bekende Nederlanders en Belgen op een onbewoond eiland moeten overleven, kilo's af. De actrice mocht van zichzelf de eerste week na thuiskomst toegeven aan haar eetbuien. "Maar nu zijn we een paar weken verder en het is nog steeds niet afgelopen. Nu dacht ik: ik begin putjes in mijn billen te krijgen, ik geloof dat ik er nu mee moet ophouden."

Inmiddels is Lourens weer ongeveer op haar oude gewicht. "En ook wel daarboven denk ik nu, ik durf niet meer op de weegschaal te staan." Volgens de 31-jarige dj zoog haar lichaam na weken weinig eten alles op wat ze erin stopte. "Want daar heb je niks. Twee eetlepels rijst per dag, that's it", zegt Lourens. "Dan kom je terug en heb je ineens zo veel keuze.