Mishandelde man moet van politie op sokken naar huis lopen

In Hilversum heeft de politie een 24-jarig slachtoffer van een straatroof en zware mishandeling op zijn sokken naar huis laten lopen. De man was beroofd van zijn schoenen door 5 Marokkaanse mannen, maar kreeg van de waakzame dienders te horen dat ze geen haal- en brengservice hebben. Hij moest daardoor kilometers op zijn sokken naar huis lopen.

De 24-jarige inwoner van Bussum had 's avonds het festival Hilversum On Air bezocht. Op weg naar huis werd hij ter hoogte van het mediapark gegrepen door twee scooterklootzakjes, die de man van zijn fiets trapten. Eenmaal op de grond doken er nog eens drie helden op.

De man werd in elkaar geschopt en geslagen door de groep, en een van hen bewerkte hem met een mes, waardoor de man flinke snijwonden in zijn zij en op zijn borst opliep. Zijn portemonnee, fiets, telefoon en schoenen werden vervolgens gestolen.

Toen het slachtoffer op zijn sokken naar het politiebureau was gestrompeld om aangifte te doen en vroeg of ze hem misschien thuis konden brengen werd hem vriendelijk duidelijk gemaakt dat de politie daar echt niet aan ging beginnen.

"Hij is op zijn sokken helemaal naar huis gelopen, vol verse wonden. Hij was pas rond half zes terug. Absurd dat iemand in zo’n toestand aan zijn lot wordt overgelaten." Aldus zijn vriendin in de Gooi- en Eemlander.