Directeuren weg bij PostNL

PostNL-directeuren Pieter Kunz en Ger Jacobs hebben hun functie neergelegd. Dat liet PostNL maandag weten. Volgens het postbedrijf is de nieuwe topstructuur van het bedrijf, waarbij de uitvoerende directie met twee man wordt teruggebracht naar vier, de reden voor het vertrek van het duo.

Kunz was als directeur verantwoordelijk voor de reorganisatie van de postbezorging. Die werd twee maanden geleden stilgelegd omdat de kwaliteit van de postbezorging daar te veel onder leed.

NRC Handelsblad meldde eerder maandag op basis van bronnen binnen PostNL dat deze mislukte reorganisatie de reden is voor het vertrek van Kunz. Daarom zou bestuursvoorzitter Herna Verhagen het vertrouwen in Kunz hebben opgezegd. Commercieel directeur Ger Jacobs zou zich volgens de krant solidair hebben verklaard met zijn collega.

PostNL wil die lezing niet bevestigen, en meldt in een begeleidend persbericht dat beide partijen 'in goed overleg' uit elkaar zijn gegaan. Beide directeuren hebben overigens nog geen nieuwe baan.

Begin dit jaar kreeg PostNL vanwege de reorganisatie, waarbij een aantal sorteercentra wordt gesloten, ernstige problemen om de post op tijd bezorgd te krijgen. Toen president-commissaris Piet Klaver eiste dat de reorganisatie daarom werd opgeschort, stapte toenmalig topman Harry Koorstra plotseling op.

Zijn opvolger Verhagen heeft in de nieuwe topstructuur nog maar één directe collega, financieel topman Jan Bos. De raad van bestuur van het bedrijf bestaat nu nog uit drie mensen.


Directeuren weg bij PostNL (Foto: Novum)