FOK! wat een weer...Fris

Goedemorgen! Gisteren en afgelopen nacht zijn er lokaal hele zware buien gevallen. Op Texel was rond middernacht al ruim 90 mm gevallen. In Haarlem en Amsterdam kwam het tot bijzonder krachtig onweer. Ook in het zuiden en oosten vielen wat buien, maar die waren iets minder zwaar.

Vandaag zullen de buien zich in eerste instantie over het hele land gaan uitbreiden, de kans op onweer is niet zo heel groot meer. In het westen van het land gaat het als eerste droog worden en daar zal de zon op veel plaatsen flink gaan schijnen. de buien trekken dan langzaam het land uit, maar het is pas avond voordat het echt overal droog is geworden. De buien zullen vanmiddag ook niet meer zo heel zwaar zijn.

Wat vandaag vooral opvalt zijn de lage temperaturen. Veel warmer dan een graad of 17 zal het vandaag niet worden, dus we kunnen vandaag eigenlijk wel een jas aandoen. Ook de wind blaast stevig door met aan zee een krachtige wind, 6 Bft. In het binnenland zal het rond de kracht 5 schommelen. Misschien dat bij een bui de wind even iets feller kan zijn, maar echt zware windstoten verwacht ik niet. Gisteren kwam de wind uit zuidwest, maar vandaag zoekt hij het noordwesten op.

De komende dagen zullen onder invloed van een hogedrukgebied de buien grotendeels verdwijnen en ook de wind zal flink gaan afnemen. De temperatuur loopt hierbij ook weer wat op, naar ongeveer 21 graden.

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Mooie waterhoos bij Terschelling (geschaalde kopie)Mooie waterhoos nabij Terschelling, gezien door Sytse Schoustra