VVD: kritiek op politie verboden

Dennis Salman, inmiddels ex-raadslid voor de VVD in Noordwijk heeft in een persbericht te kennen gegeven dat hij vanwege zijn geuite kritiek op het optreden van de politie in Noordwijk uit de fractie is gegooid. Volgens de ex-VVD'er heeft de politie gelogen over het feit dat er op 12 augustus van dit jaar ambulancepersoneel zou zijn belemmerd in hun werkzaamheden.

Volgens Salman heeft zelfs de burgemeester inmiddels gedeeltelijk toegegeven dat het verhaal van de politie op een leugen berust. Desondanks zou hij door fractievoorzitter Stef Blok op zijn vingers getikt zijn en was hem te verstaan gegeven dat kritiek op de politie ten tijde van de verkiezingen een absolute no-go was.

Salman mocht zich, volgens het door hem uitgestuurde persbericht, van de VVD op geen enkele manier nog bemoeien met het bewuste politie-incident. Tevens zou hij geen enkel afwijkend standpunt meer mogen innemen. Dit was voor hem onacceptabel en voor de VVD reden om hem uit de fractie te gooien.

Hij heeft over de hele kwestie maar liefst 21 schriftelijke vragen gesteld aan de burgemeester. Salman heeft te kennen gegeven dat hij wil doorgaan als onafhankelijk raadslid.