PVV leverde wél kunstbezuinigingen aan bij CPB

De PVV heeft het plan om alle subsidies op kunst te schrappen niet laten doorrekenen bij het Centraal Planbureau (CPB). PVV-Kamerlid Roland van Vliet zegt dat hij vergeten is om aan het CPB door te geven dat de PVV achthonderd miljoen euro wil bezuinigen. Maar volgens partijgenoot Martin Bosma weigert het CPB de korting door te rekenen, zo meldt NRC Handelsblad donderdag.

Het CPB laat tegenover de krant weten dat in de cijfers die de PVV heeft aangeleverd de bezuiniging op kunst niet is opgenomen. Er is dus ook niet doorgerekend wat de gevolgen zijn van deze rigoureuze bezuinigingsmaatregel.

De PVV heeft de plannen om uit de euro en uit de Europese Unie te stappen ook niet aangeleverd aan het CPB. Zo blijven ook de gevolgen daarvan onbekend.

Update

De PVV heeft wel degelijk de kunstbezuinigingen aangeleverd bij het CPB. De Partij voor de Vrijheid heeft zojuist contact gehad met het Centraal Planbureau over de kunstbezuinigingen. Het CPB bevestigt de lezing van het PVV, namelijk dat deze wel degelijk correct zijn doorgegeven.

Deze zijn terug te vinden in Keuzes in Kaart van het CPB:

pag 308 btw-verhoging op kunst (PVV_065; 0,1 mld euro)
pag 300 besparing op kunstopleidingen (PVV_142; 0,1 mld euro).
pag 302 de PVV buigt 0,7 mld euro om op subsidies (PVV_162); dit zijn deels cultuursubsidies.