Madonna tegen fans: koester je vrijheid

Amerikanen moeten hun vrijheid koesteren. Dat vindt Madonna, die haar fans dinsdagavond toesprak tijdens een concert in Philadelphia.

Volgens het popicoon mag haar publiek 'nooit vergeten hoeveel geluk jullie hebben met waar jullie wonen en hoeveel vrijheid jullie hebben'. Madonna deed haar uitspraken in het licht van de Pussy Riot-zaak. Eerder sprak ze haar steun uit voor de drie Russische vrouwen, die werden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

"Tijdens mijn reizen rond de wereld heb ik één ding heel duidelijk gezien en dat is dat we in Amerika vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie hebben", aldus de zangeres. "Ik denk dat het geen toeval is dat ik nu in de stad ben waar de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. We zijn in het land van de democratie."

De 54-jarige zangeres vertelde verder dat in Sint-Petersburg onlangs zo'n tachtig mannen in de cel werden gezet vanwege hun homoseksualiteit. "Word niet dik en lui en neem je vrijheid nooit voor lief", waarschuwde ze.