A12 bij knooppunt Gouwe dicht wegens ongeval

De A12 richting Den Haag is zaterdagmiddag bij knooppunt Gouwe dicht vanwege een ongeval. Dat meldt een woordvoerder van de ANWB. Bij het ongeval is een vrouw zwaargewond geraakt. Ze is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Een vrachtwagenchauffeur is aangehouden.

De vrachtwagenchauffeur botste met zijn truck achterop de auto van de vrouw, meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). De auto kwam vervolgens tegen de vangrail aan. De wagen raakte zwaar beschadigd, de brandweer moest de bestuurster bevrijden.

De trucker is naar een politiebureau gebracht voor verhoor. Waardoor hij met zijn vrachtwagen achterop de auto knalde, is nog onduidelijk. Volgens de zegsman van het KLPD stond er geen file.

Vanwege de afgesloten rijbaan staat omstreeks 15.00 uur twee kilometer file op de A12 tussen Gouda en knoppunt Gouwe. Verkeer richting Den Haag kan omrijden via Rotterdam over de A20 en de A13. Het KLPD denkt dat de rijbaan rond 15.30 uur weer wordt vrijgegeven.