Wilders opent aanval op Roemer

PVV-leider Geert Wilders opent de aanval op SP-leider Emile Roemer. In een toespraak die hij later vrijdagavond houdt in Rotterdam, noemt hij Roemer een 'geharde multiculturalist' die als premier miljarden over de balk zal smijten.

"Ome Emile lijkt een gezellige oom die op verjaardag moppen vertelt, maar hij is een geharde multiculturalist die niet zal rusten voordat wij een minderheid zijn", zegt Wilders in de toespraak. "Minister-president Roemer zal niet alleen de geldpersen open zetten, maar ook de sluizen van de massa-immigratie. En hij zal miljarden meer aan ontwikkelingshulp doneren."

Ook premier Mark Rutte (VVD) moet het ontgelden. Wilders schildert hem als als 'de man die steeds afreist naar Brussel om weer een ongedekte cheque te ondertekenen'. "Hup, daar gaat weer een miljard. Als je Mark Rutte een blanco cheque voorhoudt, dan tekent-ie."

Wilders herhaalde zijn pleidooi om uit de Europese Unie te stappen. Dan wordt Nederland weer een 'vrij land'. "We zijn niet voorbestemd om een flappentap van Zuid-Europa te zijn. Wij zijn voorbestemd voor grote dingen."

De toespraak van Wilders was onder embargo aan de pers verstrekt. Het weblog Geenstijl schond het embargo door de tekst voortijdig te publiceren.

Wilders opent aanval op Roemer (Foto: Novum)