'Politie Den Helder' op negerjacht

De politie van Den Helder is in verlegenheid gebracht door iemand die zich op Twitter voordoet als een Helderse politieagent. Met het account postte hij berichten als: "Op de fiets aan 't patrouilleren. Alleen nog maar barbecueënde negers gespot in de wijk."

Het nepaccount is duidelijk gemaakt door iemand met een hekel aan de politie. Zo zou de agent op de fiets surveilleren omdat hij al drie politieauto's in de prak heeft gereden. Veel van de andere tweets zijn duidelijk van racistische aard. Zo schreef hij onder andere: "Meer blauw op straat? Dan zal ik even in de #Falga wat negers bont en blauw slaan", en "Een neger op een scooter gespot. Dit ruikt naar onraad dus even aanhouden maar."

Volgens het account is de beheerder ervan ene Koos Boswachter die zou surveilleren in de Falgabuurt. Het is niet bekend of er daadwerkelijk een agent met die naam werkzaam is in Den Helder.

Update 13.22 uur:

De politie heeft inmiddels gereageerd op de berichten. Aan het Noordhollands Dagblad laat woordvoerder Menno Hartenberg weten het allemaal heel vervelend te vinden. "Het mag helder zijn dat wij niet de afzenders zijn. Maar echt in verlegenheid zijn we er niet door gebracht."

De politie zal niet proberen om het account over te nemen, maar wil wel uitzoeken wie erachter zit en het account laten blokkeren. "Want dit mag natuurlijk niet. Eigenlijk willen we de man of vrouw zo weinig mogelijk een platform geven."

Update 20.05 uur:

Inmiddels is het account inderdaad offline gehaald, maar gelukkig hebben we de foto's nog.