Jongens die pistool agent wilden alweer vrij

De drie jongens die zaterdagavond in Rotterdam werden aangehouden nadat ze probeerden een pistool van een agent af te pakken, zijn alweer vrijgelaten. De drie werden gearresteerd, omdat ze mogelijk iets te maken hadden met een schietpartij waarbij een jongen in zijn been was geraakt. De drie blijken met dat incident echter niets van doen te hebben gehad, meldt de politie vrijdag.

De politie was zaterdag getipt dat op de Donkerslootstraat drie jongens liepen die betrokken zouden zijn geweest bij de schietpartij. Toen agenten de jongens aanspraken, werden ze volgens de politie agressief. Ze probeerden onder meer het dienstwapen van een agent te pakken, maar dat lukte niet. Vervolgens sloegen ze op de vlucht.

Ze konden uiteindelijk worden aangehouden toen de agenten waarschuwingsschoten losten. Ook werd een keer gericht geschoten. Volgens de politie leek in eerste instantie niemand gewond te zijn geraakt, maar mogelijk liep een van de verdachten toch een schampschot op, stelt de politie vrijdag. De kleding van deze jongen raakte beschadigd. Bekeken wordt nog of dit door een politiekogel is gebeurd.

Twee van de drie jongens moeten zich mogelijk later toch nog verantwoorden voor een politierechter voor het plegen van verzet bij hun aanhouding. Een van deze twee jongens had daarnaast harddrugs op zak.