Kwakoe kan door gaan

Het Kwakoe-festival in Amsterdam-Zuidoost kan doorgaan. Geldschieter Witte Tentenverhuur dreigde zijn tenten te verwijderen, maar heeft een akkoord gesloten met de organisatie van het Zomerfestival, zoals Kwakoe officieel heet. Een kort geding over de kwestie is daarmee van de baan, zegt advocaat Machteld Roethof namens de organisatie.

De organisatie van Kwakoe was naar de rechter gestapt om te voorkomen dat de tenten werden weggehaald na een hoog opgelopen betalingsconflict. Het kort geding zou eigenlijk dinsdag dienen, maar de rechter gaf de partijen extra tijd om er onderling uit te komen. Dat lukte vrijdag kort voor aanvang van de zitting.

Witte Tentenverhuur krijgt in ruil voor de toezegging de tenten niet weg te halen inzicht in de boeken van de organisatie. Er zijn volgens Roethof geen aanvullende betalingsafspraken gemaakt.

Het van oorsprong door de Surinaamse gemeenschap in de Bijlmer als voetbaltoernooi begonnen evenement kampt al jaren met financiële problemen. Vorig jaar ging Kwakoe niet door, dit jaar kon dat onder een nieuwe naam wel.


Kwakoe gaat door na akkoord met tentverhuurder (Foto: Novum)