Dirk Scheringa opent stippententoonstelling

Dirk Scheringa, die als voormalig bankdirecteur van de failliete DSB Bank ooit met miljarden werkte, opent woensdag 22 augustus de expositie 'Visualisatie van een miljard' in Museum Jan van der Togt in Amstelveen. De expositie bestaat uit een miljard stippen van de jonge kunstenaar Jorn van Hoorn.

Miljarden komen dagelijks voorbij in het nieuws als het gaat over bezuinigingen of de redding van de euro en banken. "Maar weinig mensen kunnen zich een voorstelling maken van hoeveel een miljard nu eigenlijk is", redeneert de kunstenaar. "Ik geeft het miljard een gezicht. Mensen zullen het in één oogopslag kunnen aanschouwen."

Van Hoorn heeft 700 vierkante meter ruimte nodig en 100 kilo papier om een miljard stippen te zetten. Omgerekend is dat 10.000 A4-vellen. Kunstliefhebber Scheringa noemt de visualisatie van een miljard een ludieke onderneming die de nieuwsgierigheid prikkelt: "In al die jaren dat ik met miljarden op de bank werkte, zag ik dat getal natuurlijk nooit in het echt. Ik ben razend benieuwd hoe het eruitziet."

De expositie is tot en met 2 september te bezoeken.

Dirk Scheringa opent stippententoonstelling
Dirk Scheringa opent stippententoonstelling (Foto: ANP)